Jeugdtraining in coronatijd

Badminton in bij uitstek een sport die je binnen moet spelen. In de zaal, zonder weersinvloeden, op een goede (vlakke) vloer en uitgetekende lijnen op de grond. Maar wat ga je doen als je niet binnen mag spelen? Als de omstandigheden het eisen om naar buiten te gaan?

Coronatijd heeft ons veel geleerd. Om te beginnen is onomstotelijk vast komen te staan dat badminton binnen gespeeld moet worden. Er zijn best leuke badminton varianten ontstaan in het afgelopen jaar, zoals air-badminton. De regels zijn iets anders, het veld is anders, de shuttle is anders en het is best leuk, maar het zal nooit het echte badmintonnen worden.

De jeugd mocht al rond februari weer buiten samen sporten. En dan wil je als vereniging natuurlijk je leden iets bieden. Het was echt zoeken naar leuke activiteiten voor de jeugd. Maar dat was best lastig. De spelers waren tenslotte lid geworden van Selby om te badmintonnen. Niet om bijvoorbeeld tikkertje te spelen of te handballen. Toch hebben we deze oefeningen bij de jeugd buitentraining allemaal gedaan. En niet zonder reden. Stil zitten is geen optie. Daar gaat je conditie van achteruit. Bewegen en spelen helpt om je conditie op pijl te houden. Want voor badminton heb je een goede conditie nodig. Het is wel nog steeds een van de zwaarste sporten die er bestaan. Er zijn publicaties te vinden waarin wordt aangegeven dat badminton na boksen de zwaarste sport is die er bestaat. En dat zou je niet denken als je naar het lichte racket en dat kleine shuttletje kijkt.

Het was mooi om te zien dat in de afgelopen maanden de jeugdspelers met veel plezier en grote inzet buiten hebben getraind. Vaak zonder dat er een shuttle aan te pas kwam, maar zoals gezegd, er is in ieder gewerkt aan de conditie!

Scroll naar boven