Nieuwjaarsactie

Nieuwjaarsactie 2017

 

Wordt nu lid in de maand januari 2017 van badminton vereniging Selby en ontvang je racket gratis.

Veel mensen hebben het idee dat badminton een campingsport is, of een sport voor watjes. Natuurlijk is het leuk om een shuttle hoog te houden, maar badminton is zo veel meer. Badminton is de snelste racketsport ter wereld (kijk hier maar eens) en toch kun je het eenvoudig leren.

 

Badminton is de zwaarste van alle racketsporten. Je hele lichaam wordt ongelooflijk belast, meer dan bij squash en tafeltennis. Ook meer dan bij tennis, want je hebt minder pauze. Badminton is tactiek, het is lopen en slaan, en je moet je hoofd erbij houden.”

 

Ook Eline Coene, coach van de Nederlandse jeugdselectie, geeft aan: “Badminton is technisch, tactisch, en heel fysiek. Je traint sprongvermogen en wenden en keren.”
Badminton staat niet bekend als een krachtsport, maar schijn bedriegt. Je wordt geen bodybuilder door te badmintonnen, maar kracht is een belangrijk onderdeel. Als je bijvoorbeeld twintig sprongsmashes achter elkaar doet, dan voel je dat wel degelijk!
Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de sport. Shuttle, racket, klein veldje. Mwoah, dat kan niet heel erg zwaar zijn, maar het valt vies tegen als je serieus bezig bent. De intensiteit kent welhaast geen grenzen en je bent al snel plat gezegd kapot.

 

Geloof je hier niets van? Kijk dan eens hier of kom eens meespelen op een van onze speeldagen. We garanderen je dat je je binnen no-time kapot zweet.

Raadpleeg regelmatig onze site voor actuele aanbiedingen.

Scroll naar boven